Halloween in Nijmegen

Zin in een spannend verhaal met Halloween? Kom naar de Hemel. Vanaf 20.30 vertelt Brenda Alink spannende verhalen over Nijmegen en omgeving en griezel verhalen waar je ‘s nachts nog wakker van ligt. Wees op tijd want het is altijd erg druk! VOL=VOL!

Entree: €7,50 inclusief een drankje, reserveer via info@restaurantdehemel.nl of 024 365 63 94
Halloween-nijmegen

Programma 20.30

Hoe ontstond Halloween en waarom was het vroeger zo gevaarlijk om van Nijmegen naar Maastricht te reizen? Verhalen over rovers, gevechten en veroveringen binnen en buiten de stadspoorten van Nijmegen. En wat er kan gebeuren als je te nieuwsgierig bent.

Programma 21.30

Moet je bang zijn voor de duivel of weerwolven? Kun je ze overwinnen en hoe doe je dat dan? Helemaal alleen of heb je misschien toch wat hulp nodig? En pas goed op als een haan een ei legt. Denk je dat dit niet kan? Kom luisteren en huiver.

Locatie

Als het weer het toelaat dan zitten we buiten om de verhalen nog levendiger te maken. Kleed je dus warm aan! Bij slecht weer verhuizen we naar ons café om warm en gezellig op te gaan in het verhaal.

Verhalen vertellen

Verhalen vertellen is de basis van theater. Een verteller schildert met woorden beelden in de hoofden van de luisteraars. Dat gebeurt met behulp van zijn stem, lichaamstaal, mimiek en timing en contact met het publiek. Er wordt niet voorgelezen, het is geen toneelstuk, maar er wordt verteld. Vaak wordt er gedacht dat het alleen voor kinderen is, maar niets is minder waar. Ook voor volwassen van alle leeftijden is het luisteren naar verhalen een belevenis. Brenda Alink uit Ewijk vertelt al jaren op verschillende locaties, zoals bij vertelfestivals, bij ouderen,musea,  verzorgingshuizen, vrouwenverenigingen, op scholen en vrijwilligersbijeenkomsten. En ze verzorgt ook voorstellingen met uw koor of bij u thuis, zoals bij familiedagen of verjaardagen. Haar repertoire is heel breed, van sprookjes, legendes, fabels, historische verhalen en streekverhalen en verhalen uit Afrika en andere landen. Zij vertelt ook themaverhalen zoals Griezelverhalen, vrouwen verhalen, verhalen over de duivel, bomen, water, dieren en draken. En eigen verhalen.

Contact: brendavertelt@gmail.com of telefoon: 0487-523295

http://www.vertelacademie.nl/projecten/afstudeersolo-s/26-door-liefde-verbannen-brenda-alink

http://www.vertelacademie.nl/projecten/afstudeerprojecten/130-kruip-in-de-huid-brenda-alink

Wat zijn spookverhalen?

Een spookverhaal is een meestal griezelig verhaal waarin spoken, duivels, heksen of monsters voorkomen. Als literair genre gaat het traditioneel om korte verhalen over bovennatuurlijke gebeurtenissen of schrikaanjagende dingen die iemand zich inbeeldt. Spookverhalen komen in mondelinge of geschreven vorm over heel de wereld voor. Enkele van de beroemdste klassieke spookverhalen zijn Washington Irvings The Legend of Sleepy Hollow, Edgar Allan Poe‘s The Tell-Tale Heart en Oscar Wildes The Canterville Ghost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *