Bieren

Wij tappen 12 verschillende Bieren van Stadsbrouwerij De Hemel in Nijmegen:

Luna

Bier in pilsener stijl, lichtgekleurd met een aangenaam hoparoma, gefilterd. (5 %)

Godelief

Type Belgisch ale, mild en mooi, van lichtbruin mout voor een vleugje caramel. (5 %)

Serafijn

Hemels witbier van tarwe- en gerstemout met sinaasappelschil en koriander voor de typische fruitigheid van Nederlands eerste witbier. (5 %)

Mariken

Ons zomerbier blond van kleur, fris en aromatisch gekruid. Met een geheim kruid waar je vrolijk van wordt. (6,5 %)

Moenen

Een rookbier, gebrouwen met gerookte mout, dus met een uitgesproken rokerig aroma, echt iets voor liefhebbers van een eigenzinnige biersmaak. (6,5 %)

Helse Engel

Tripel, de naam zegt het al; zo verleidelijk dat een waarschuwing nodig is! (8 %)

Nieuw Ligt

Vol van smaak, kleur en body, ondanks het hoge alcoholgehalte een mooie balans (10 %)

Nieuw Ligt Grand Cru

De zwaarste, subtiel, zacht en zoet. Door een 2e nagisting en een rijping van minimaal 2 jaar op fust een ware beleving! (12%)

Seizoensbieren en speciale bieren:

Naast het vast assortiment aan bovenstaande bieren van onze bierbrouwerij serveren wij diverse seizoensbieren, een aantal varianten die jaarlijks terugkeren, zoals de I.P.A., Hemels Dubbel, Rafael, Lentebok, Zomerzon en Gloeiende Gabriel. Bovendien serveren we bij gelegenheid soms een nieuwe variant als er een goede reden is of als Brouwer Henk weer eens iets nieuws wil proberen, zoals bijvoorbeeld de Stout. Hieronder een aantal seizoensbieren met omschrijving:

Weizen 5%

Weizen is een rond witbier, gebrouwen met alleen mout, hop en tarwe volgens Duitse traditie. Zoals alle bieren van De Hemel gebrouwen met een bovengist. Het Weizen bier heeft een mooie fruitige smaak die doet denken aan banaan en heeft weinig bitters doordat er minder hop gebruikt is tijdens het brouwproces. Ook dankt het Weizen zijn smaak gedeeltelijk aan de eigen Weizengiststam van de brouwerij.

Dubbel 6,5%

Hemels dubbel is een donker bier, gebrouwen met een donker gebrande mout. Het bier is wat minder zoet dan de meeste dubbels op de markt en heeft zachte bitters. Eveneens gebrouwen met een bovengist.

Scotch 8,5%

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de Scotch geen whiskey maar een seizoensbier van de Hemel. Het bier is gebrouwen naar een Belgische traditie. Het heeft een prachtige karamelsmaak door het gebruik van karamelmout met een zachte afdronk. Met 8,5% een van de zwaardere jongens op de tap, met alleen ons Nieuw Ligt en Nieuw Ligt Grand Cru nog voor zich met respectievelijk 10 en 12 procent. Het bier is als eerste gebrouwen in 2015 als proefbrouwsel voor de Alliantie van Bier Tapperijen.

 brouwerij de hemel

6 thoughts on “Bieren

 1. Beste,

  Ik heb genoten van de High beer waarbij onderstaand biertje helemaal top was.
  Dus de vraag is verkopen jullie deze ook op fles want dan kom ik er een paar halen.

  gr. René

  Nieuw Ligt Grand Cru
  De zwaarste, subtiel, zacht en zoet. Door een 2e nagisting en een rijping van minimaal 2 jaar op fust een ware beleving! (12%).

  1. Beste Rene,

   Fijn dat je hebt genoten van onze High Beer! De Nieuw Ligt Grand Cru is inderdaad verkrijgbaar in ons winkeltje, elke dag geopend vanaf 12u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *