Bieren

Wij tappen 12 verschillende huisgebrouwen Bieren van Stadsbrouwerij De Hemel in Nijmegen:

Luna

Bier in pilsener stijl, lichtgekleurd met een aangenaam hoparoma, gefilterd. (5 %)

Godelief

Het oudste bier van de brouwerij. Gebrouwen sinds 1983! Door de donkere mout en behoedzaam gebruik van hop een mild en toegankelijk bier met genoeg karakter om ook bij doordrinken interessant te blijven. Type Belgisch ale, mild en mooi, van lichtbruin mout voor een vleugje caramel. (5 %)

Serafijn

Hemels witbier van tarwe- en gerstemout met sinaasappelschil en koriander voor de typische fruitigheid van Nederlands eerste witbier. (5 %)

Mariken

Ons zomerbier blond van kleur, fris en aromatisch gekruid. Met een geheim kruid waar je vrolijk van wordt. (6,5 %)

Moenen

Een rookbier, gebrouwen met gerookte mout, dus met een uitgesproken rokerig aroma, echt iets voor liefhebbers van een eigenzinnige biersmaak. (6,5 %)

Helse Engel

Tripel, de naam zegt het al; zo verleidelijk dat een waarschuwing nodig is! (8 %)

Nieuw Ligt

Vol van smaak, kleur en body, ondanks het hoge alcoholgehalte een mooie balans (10 %)

Nieuw Ligt Grand Cru

De zwaarste, subtiel, zacht en zoet. Door een 2e nagisting en een rijping van minimaal 2 jaar op fust een ware beleving! (12%)

Seizoensbieren en speciale bieren:

Naast het vast assortiment aan bovenstaande bieren van onze bierbrouwerij serveren wij diverse seizoensbieren, een aantal varianten die jaarlijks terugkeren, zoals de I.P.A., Hemels Dubbel, Rafael, Lentebok, Zomerzon en Gloeiende Gabriel. Bovendien serveren we bij gelegenheid soms een nieuwe variant als er een goede reden is of als Brouwer Henk weer eens iets nieuws wil proberen, zoals bijvoorbeeld de Stout. Hieronder een aantal seizoensbieren met omschrijving:

Weizen 5%

Weizen is een rond witbier, gebrouwen met alleen mout, hop en tarwe volgens Duitse traditie. Zoals alle bieren van De Hemel gebrouwen met een bovengist. Het Weizen bier heeft een mooie fruitige smaak die doet denken aan banaan en heeft weinig bitters doordat er minder hop gebruikt is tijdens het brouwproces. Ook dankt het Weizen zijn smaak gedeeltelijk aan de eigen Weizengiststam van de brouwerij.

Dubbel 6,5%

Hemels dubbel is een donker bier, gebrouwen met een donker gebrande mout. Het bier is wat minder zoet dan de meeste dubbels op de markt en heeft zachte bitters. Eveneens gebrouwen met een bovengist.

Scotch 8,5%

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de Scotch geen whiskey maar een seizoensbier van de Hemel. Het bier is gebrouwen naar een Belgische traditie. Het heeft een prachtige karamelsmaak door het gebruik van karamelmout met een zachte afdronk. Met 8,5% een van de zwaardere jongens op de tap, met alleen ons Nieuw Ligt en Nieuw Ligt Grand Cru nog voor zich met respectievelijk 10 en 12 procent. Het bier is als eerste gebrouwen in 2015 als proefbrouwsel voor de Alliantie van Bier Tapperijen.

Parapluvius 5,5%

Parapluvius, een bier gemaakt met regenwater. Het is een bier dat de brouwerij heeft in samenwerking met Rainbeer & Green Capital Challenges. De drie partijen die samenwerken bij de productie van Parapluvius hebben elk eigen kwaliteiten. Rainbeer is een van oorsprong Amsterdams bedrijf dat zich gespecialiseerd in regenwaterzuivering ter behoeve van bierbrouwen. De brouwers van De Hemel storten zich met dit water op het brouwen van het bier. En Green Capital Nijmegen ondersteund met de kennis van watermanagement en maakt gebruik van de verschillende kanalen die beschikbaar zijn om zo veel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap. De boodschap is dat Nijmegen in 2050 klimaatbestendig wil zijn: bestand tegen langdurige regenval, piekbuien, en het bijhorende wateroverlast. Regenwater verdwijnt momenteel nog steeds voor het grootste deel in het riool. Dat belastend voor het riool, en natuurlijk zonde. Het kan immers ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld het brouwen van bier. Parapluvius moet de drinker dus aan het denken zetten op een ontspannen manier. Het is een blond tarwebier met 5,5% alcohol en een frisse kruidige smaak van zoethout en sinaasappelschil.

Eeuwige jeugd 6,5%

Eeuwige Jeugd is gebrouwen naar voorbeeld van een klassiek Belgisch blond bier. Frisse smaak en zachte hoparoma’s geven dit bier het karakter van een doordrinker met smaak. Niet te heftig, lekker in de (na)zomer op het terras.

Hemelpoorter 5,5%

Hemelpoorter Porter, 5,5% Een on-Hemelse hoeveelheid geroosterde mout voor deze lichte (5,5% alcohol) porter. Een slijt die dicht in de buurt komt van de stout, in de praktijk worden de stijlen vaak door elkaar heen gebruikt. Kenmerkend is de grote hoeveelheid geroosterde mout voor de mooie donkere kleur van het bier en schuim, en natuurlijkde smaak. De eerste smaak is vooral een bittere brandsmaak van de geroosterde mout. Maar als je beter proeft komen smaken chocolade, koffie en dropjes naar boven in combinatie met een volle romige smaak.

 brouwerij de hemel

16 thoughts on “Bieren

 1. Beste,

  Ik heb genoten van de High beer waarbij onderstaand biertje helemaal top was.
  Dus de vraag is verkopen jullie deze ook op fles want dan kom ik er een paar halen.

  gr. René

  Nieuw Ligt Grand Cru
  De zwaarste, subtiel, zacht en zoet. Door een 2e nagisting en een rijping van minimaal 2 jaar op fust een ware beleving! (12%).

  1. Beste Rene,

   Fijn dat je hebt genoten van onze High Beer! De Nieuw Ligt Grand Cru is inderdaad verkrijgbaar in ons winkeltje, elke dag geopend vanaf 12u.

 2. Hoi,

  nog even een vraagje, kan ik de flesjes grand cru het beste staand of liggend bewaren of maakt het niet uit.

  gr.
  René

   1. Jazekers!
    Daarnaast heb ik nog een vraagje.

    Wij maken met school een magazine gespecialiseerd over Rainbeer. Alleen tot nu toe hebben we nog geen contactgegevens (telefoonnummer) kunnen vinden van de mensen van Rainbeer. Zijn jullie toevallig op de hoogte van een algemeen telefoonnummer, of kunnen jullie mij mailen met alle extra informatie over het brouwproces etc. ?

    Alvast bedankt.
    Met Vriendelijke Groet.

 3. Ik drink nu een heerlijke Hemel Hopverdorie. Als ik deze wil opzoeken kom ik wel Hopverdomme tegen. Is dit een andere variant IPA of dezelfde?

  Groeten

 4. We willen zaterdag 21 augustus met z’n vieren reserveren om bier te proeven en te borrelen op het terras. Dit willen we graag om 15.00 doen maar zie geen optie op de site staan om op dat tijdstip te reserveren. Is het mogelijk om dit vast te leggen?
  21 aug,
  15.00u,
  4 pers

  Groetjes Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *