Bierproeverijen

Bierproeverijen bij de Hemel in Nijmegen

Bij De Hemel kan je met kleine- of grote gezelschappen genieten van bierproeverijen. In het Brouwerscafë serveren wij proefglaasjes van al onze 10 tapbieren in een hemelse- of helse setting:

 • Hemelse Proeverij: 6 proefglaasjes bier van tap: Luna, Serafijn, Eeuwige Jeugd, Seizoensbier, Helse Engel en Nieuw Ligt.
 • Helse Proeverij: 10 proefglaasjes bier van de tap: Luna, Serafijn, Eeuwige Jeugd, Mariken, Moenen, Helse Engel, Nieuw Ligt, Nieuw Ligt Grand Cru en 2 seizoensbieren
 • High Beer: 4 middelmaat bieren geserveerd met bourgondische hapjes.

De prijs van de bierproeverijen is €9,75 voor een Hemelse Proeverij & €15,25 voor een Helse Proeverij en €27,50 voor een High Beer.
U kunt ook genieten van onze ambachtelijke bieren tijdens het diner. Omdat wij een lekkere bourgondische kaart hebben waarbij we ook verschillende bieren gebruiken als ingredient voor sauzen, marinades en bereidingen kunt u dit gedurende de avond uitstekend combineren met een bierproeverij.

Waar worden de bieren gebrouwen?

De bieren van de Hemel worden gebrouwen door de Stadsbrouwerij in de Brouwzaal (restaurant gedeelte) en in de kelders van de Commanderie van Sint Jan. Op maandag en dinsdag middag kunt u zelfs brouwer Henk live aan het werk zien tijdens een lunch of een High Tea. Ook verzorgt de brouwerij rondleidingen met een uitgebreide uitleg over het brouwproces en de geschiedenis van de Brouwerij. Restaurant & Brouwerscafé De Hemel heeft in samenwerking met de Brouwerij De Hemel ook arrangementen waarbij u een lunch of diner kunt combineren met een rondleiding.

Welke bieren worden er bij de Hemel gebrouwen?

Stadsbrouwerij de Hemel produceert de volgende bieren die ook geserveerd worden bij de bierproeverijen:

 • Luna 5%: Pilsener, gebrouwen met een hoge gist, een zacht bitter en een volle smaak. Gloedvol als de maan.
 • Godelief 5%: Amberkleurig bier, gebrouwen met een vleugje karamelmout. Goddelijk gehopt.
 • Serafijn 5%: Witbier, gebrouwen met sinaasappelschil en koriander. Fris en fruitig, een afgeleide van het eerste witbier in Nederland: De Witte Raaf.
 • Mariken 6,5%: Fris blond bier, aromatisch gekruid en met een geheim kruid waar je vrolijk van wordt!
 • Moenen 6,5%: Rookbok, gebrouwen met gerookte mout. Het bier heeft een rokerig aroma en een uitgesproken smaak.
 • Helse Engel 8%: Blonde zachte tripel. Gevleugeld met hop, lichtvoetig en verraderlijk.
 • Nieuw Ligt 10%: Donker en mysterieuze gerstewijn. Vol aromatisch door zoete karamel met een droge afdronk.
 • Nieuw Ligt Grand Cru  12%: Subtiel, zacht en zoet. Door een 2e nagisting en een rijping van minimaal 2 jaar op fust een ware beleving.
 • Seizoensbieren: volg hiervoor onze facebook pagina of blog.

Moet ik reserveren voor een bierproeverij?

Reserveren is niet nodig, je kan gewoon binnenlopen. Voor gezelschappen vanaf 15 personen kan je wel reserveren. Meer weten over hoe je bier moet proeven? Check onze blog “bier proeven, hoe doe je dat

48 thoughts on “Bierproeverijen

 1. Hallo meneer/mevrouw,
  Kun je bij een Hemelse proeverij iets van hapjes bestellen? iets van bittergarnituur//bitterballen etc. ? En zo ja, hoe duur is dit dan?
  Groetjes Merle

  1. Hoi Merle, we hebben inderdaad een kleine kaart met o.a.
   -Gemengde nootjes € 2,50
   -Huisgemarineerde olijven € 3,00
   -Frietjes met biermosterdsaus € 3,75
   -Bitterballen (8 stuks) met biermosterd € 3,75
   -Warme spinaziedip met knoflookbrood en nacho’s € 5,25
   -Bourgondisch plankje metoude kaas, worst en biermosterd € 4,75

 2. Hoi,

  Ik dacht laatst op het bord buiten te hebben gezien dat er ook workshops bierbrouwen worden aangeboden. Klopt dat? Ik kan er op de website niets over terugvinden.
  Graag zou ik er wat meer informatie over hebben.

  Groet,
  Pauline

 3. Beste Pauline,

  Er worden in ons pand inderdaad ook workshops aangeboden, dit verloopt via Brouwerij het Vagevuur (een ander bedrijf in ons pand). Meer informatie kan je hierover vinden op http://www.vaghevuur.nl.

  Wellicht een leuk idee om een workshop te combineren met een avondje dineren in ons restaurant?

 4. Goede avond

  Ik had een vraag kunnen we met een vrijgezel feest ook een bier proevenrij doen
  Dat zou dan op 13juni zijn een zaterdag avond rond 20:00 kan dat
  Met vriendelijk groet
  Stefan peters

  1. Beste Stefan,

   Dat kan zeker. We hebben een Hemelse Proeverij met 6 proefglaasjes en een Helse Proeverij met 10 proefglaasjes. Waar gaat jullie voorkeur naar uit dan maak ik een reservering voor je.

   Groetjes,
   De Hemel

  1. Hoi Anne, De prijzen zijn per proeverij. Die zijn afgestemd op 1 persoon, maar je kan natuurlijk ook een proeverij delen met iemand.

 5. Hoi,
  Ik wil graag voor 2 personen een helse proeverij bestellen. Het is een cadeautje voor mijn vader. Daarom vroeg ik me af, of ik bij het reserveren ook al kan bestellen dat ze bijvoorbeeld een portie bittergarnituur krijgen tijdens het proeven. Het lijkt me leuk als dat dan wordt gebracht ipv dat ze het zelf bij moeten bestellen.

  Groetjes Jiske

  1. Beste Fieke, Dat kan zeker. De prijzen van onze lunch kan je vinden op onze lunchkaart (link naar de kaart kan je hier vinden), de prijzen van de bierproeverijen staan hierboven.

   Als je wil reserveren dan kan je dat doen via reserveren

 6. Graag wil ik voor 8 pers de helse brouwerij reserveren en voor 2 personen een soort van shotjes proeverij ? Die drinken namelijk geen bier is dit mogelijk ? Wat is gierde totaal prijs van ?
  Graag wou ik dit zaterdag 13 augustus rond 14.00

 7. Graag wil ik voor 8 pers de helse brouwerij reserveren en voor 2 personen een soort van shotjes proeverij ? Die drinken namelijk geen bier is dit mogelijk ? Wat is gierde totaal prijs van ?
  Graag wou ik dit zaterdag 13 augustus rond 14.00

 8. Graag wil ik voor 8 pers de helse brouwerij reserveren en voor 2 personen een soort van shotjes proeverij ? Die drinken namelijk geen bier is dit mogelijk ? Wat is gierde totaal prijs van ?
  Graag wou ik dit zaterdag 13 augustus rond 14.00

  1. Beste Fieke,

   Dat kan zeker, de mensen die geen bier drinken kunnen wat lekkers van de kaart bestellen. We kunnen eventueel ook een High Wine verzorgen.

   We hebben een reservering voor je gemaakt.

 9. Zou ik 16 december a.s. vanaf een uurtje of 21:00 uur/21:30 uur kunnen reserveren voor 15 personen (een Helse proeverij)?

  Ik hoor graag van u!

 10. Indien ik met mijn neven en nichten een bierproeverij ‘boek’, kunnen de niet-bierdrinkers dan fris of wijn bestellen?

  1. Beste Lisa, de mensen die geen bierproeverij nemen kunnen inderdaad gewoon een drankje en/of hapje van de kaart bestellen.

 11. Gisteren, 4 november 2017 een bierproeverij gedaan bij De Hemel en dat is uitstekend bevallen! Het bier is heerlijk en het proeflokaal kent een gezellige sfeer. Wij komen zeker nog eens terug!

 12. Beste medewerker,

  Met een vriendengroep (15 personen) borrelen wij elke woensdag van 21:00 tot 00:00. Is dit een optie qua tijd voor een bierproeferij?

  Mvg

  Lawrence

 13. Geachte medewerker,

  Ik vroeg me af of het ook mogelijk is om een van jullie leuke proeverijen cadeau te doen door middel van een soort cadeaubon?

  Ik zie graag een reactie tegemoet!

  Groetjes,

  Mara

 14. Beste,

  Ik wil graag voor de verjaardag van mijn vriend een Helse proeverij of High Beer doen, alleen we zijn dus maar met 2 personen, kan ik dan reserveren? Ik zou dit graag eind juni/begin juli willen doen.

  Ik hoor graag van jullie!

  Alvast bedankt.

  1. Beste,

   Zou ik voor vrijdag 22 april de Helse proeverij kunnen reserveren voor 2 personen? We zouden graag rond 19/19:30 uur willen komen.

   Ik hoor graag van u.

   Met vriendelijke groet,

   Lindy

 15. Dag, hoeveel bier bevat één proefglaasje? Ik zie bij de antwoorden 75 cc staan, maar dat is toch ongeveer 2 flesjes?

 16. Geachte leden.

  Graag wil ik voor zaterdag 26 maart een tafel reserveren
  Wij willen dan 3x de Helse proeverij doen en is er voor de BOB ook zo iets.

  Graag verneem ik een reactie terug.

 17. Hi,

  Even een vraagje hebben jullie ook cadeaubonnen? Zo ja, versturen jullie die per mail/post of moet je die ophalen?

  Heb ze namelijk zaterdag nodig.

  Hoor het graag. Alvast dank!

  Groetjes
  Milou

 18. Hallo, ik heb al telefonisch contact gehad maar toch wil ik alsnog via deze weg voor vrijdag 7 april een tafel voor 4 personen reserveren, zo rond 15.30 uur.
  We gaan dan voor een High Beer.
  mvg Hans de Brouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *