High Beer bij De Hemel in Nijmegen. Geweldige foodpairing met ambachtelijke bieren. 

High Beer! Geweldige foodpairing met ambachtelijke bieren. 

High Beer bij de Hemel in Nijmegen. 6 Heerlijke huisgebrouwen bieren met heerlijke ambachtelijke hapjes.

De volgende bieren worden in de goddelijke high beer geserveerd:

 • Godelief 5%: Amberkleurig bier, gebrouwen met een vleugje karamelmout. Goddelijk gehopt.
 • Mariken 6,5%: Fris blond bier, aromatisch gekruid en met een geheim kruid waar je vrolijk van wordt!
 • Moenen 6,5%: Rookbok, gebrouwen met gerookte mout. Het bier heeft een rokerig aroma en een uitgesproken smaak.
 • Helse Engel 8%: Blonde zachte tripel. Gevleugeld met hop, lichtvoetig en verraderlijk.
 • Nieuw Ligt Grand Cru  12%: Subtiel, zacht en zoet. Door een 2e nagisting en een rijping van minimaal 2 jaar op fust een ware beleving.
 • I.P.A. 7%: Een stevige single hop India Pale Ale.

Prijs: €18,95 p.p. Reserveer nu!

 

Foodparing High Beer:

Godelief: 5%

Het oudste bier van de brouwerij. Gebrouwen sinds 1983! Door de donkere mout en behoedzaam gebruik van hop een mild en toegankelijk bier met genoeg karakter om ook bij doordrinken interessant te blijven.

 

Foodpairing:

Vlees van Veen. Ambachtelijk droge worst gemaakt in ons pand van eerlijk varkensvlees met verse knoflook en venkel of met piment en een vleugje bowmore sherrycask. In deze worsten wordt minder zout gebruikt dan in de meeste fabrieksworsten zodat andere smaken goed naar voren kunnen komen.

 

Mariken: 6,5%

Mout, hop en kruiden geven de zomerse smaak van dit uitgesproken Nijmeegse bier. Met een geheim kruid waar je gelukkig van wordt.

 

Foodpairing:

LaTrappe Dubbeltrappistenkaas gemaakt door kaasboerderij de Ruurhoeve. Ruurhoeve kaas dubbeltrappist is een ambachtelijk bereide jonge kaas. Het bier van de enige trappistenabdij van Nederland is in de kaas verwerkt, namelijk van de Abdij koningshoeven in Berkel-Enschot.

 

Moenen: 6,5%

Rookbier, 6,5%

Op beukenhout gerookte mout en hop geven dit bier zijn unieke zacht-rokerige smaak en aroma. Ideaal voor de bokbiertijd en voor wie weer eens een heel andere smaak in bier wil proeven.

 

Foodpairing:

Noorse gerookte zalm met MSC kenmerk voor duurzaam gevangen vis.
Roken is een van de oudste conserveringsmethoden. De zalm wordt koud gerookt boven een vuur van een melange van eiken- en beukenhout. Een uitgebalanceerde eerlijk en pure smaak van zout en een zachte rooksmaak van hout. Noorse zalm is rijk aan omega-3.  Lekker en gezond!

 

I.P.A.: 7%

Een stevige single hop India Pale Ale. Mosaic als enkele aromahop geeft de kenmerkende smaak van hop uit de VS. Genoeg body en alcohol om naast de hoparoma’s ook nog vol van smaak te zijn met kenmerken van lychee en grapefruit.

 

Foodpairing:

Geroosterde amandel. Amandelen bevatten van alle de meeste voedingswaarde per gram. Amandelen worden ook wel de “Koning van de noten” genoemd, en dat past goed bij de “Koning van de hop”.

 

Helse Engel: 8%

Lichte mout en (veel) hop maken van Helse Engel een tripel met een eigen karakter. Karakteristiek en toch toegankelijk, met het rijke aroma van rustig gegist bier.

 

Foodpairing:

Buikspek van Livar Varken. Sinds het Livarvarken in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren is bedacht heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit en een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.

De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. De varkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italie. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

 

Grand Cru, 12%

Gebotteld met het vuljaar op de fles. Het is meteen drinkbaar, maar op zijn best na een langere bewaartijd (>5jr). Het is onbeperkt houdbaar, we garanderen de houdbaarheid in ieder geval 100 jaar. Het bier is ongefilterd en met hergisting op vat.

 

Foodpairing:

Hemelse Chocoladefudge. Al jaren een regelrechte hit bij De Hemel. Gemaakt van pure Callebaut chocolade. Met Callebaut kiest De Hemel ervoor om de plaatselijke cacaoboeren in West-Afrika te steunen: voor elk blok of elke verpakking wij kopen, wordt er een deel opnieuw geïnvesteerd in opleiding van de boeren en in gemeenschapsprojecten – in samenwerking met de Cocoa Horizons Foundation.

 

57 thoughts on “High Beer bij De Hemel in Nijmegen. Geweldige foodpairing met ambachtelijke bieren. 

 1. Hallo,

  Ik houd niet zo veel van bier maar het lijkt me wel erg leuk om dit met mijn vriend te doen, is er ook een optie voor wijn?

  1. Hoi Marc,

   Dat verschilt per keer. Ter indicatie: we halen altijd een vers assortiment aan diverse kazen en stukjes worst. Daarbij verschillende soorten brood, mosterd, perenstroop, roomboter en olijven

  1. Je kan via het menu –> contact –> reserveren of via de hanger rechtsbovein direct een reservering maken voor de high beer. Je kan dan “borrel” selecteren en bij opmerkingen vermelden dat het om een High Beer gaat!

 2. We willen met een groep van 10 mensen komen.
  Is het mogelijk dat de helft van de tafel dan High Beer doet en de andere helft een High Tea?

 3. Hallo,

  Wij willen graag met een groep van ongeveer 18 personen komen voor de high beer. Een aantal (5) personen lusten geen bier en zouden graag een high wine willen.
  Is dit ook mogelijk bij jullie? Zo ja, wat is hier allemaal inbegrepen?

  Dan nog een vraag kan een cadeaubon voor high tea gebruikt worden voor een high beer?

 4. Ik wou omdat mijn vriend zoveel van bier houdt hem verrassen met een high bier, maar zelf drink ik geen bier, is er dan een mogelijkheid dat ik dan 6 andere drankjes kan krijgen zoals bijv jus orange of cola?

 5. Hallo,

  Omdat ik de high beer als cadeau wil doen, maar zelf niet zo van bier houdt, is het mogelijk om 6 andere drankjes te krijgen (wijn?) en wat voor hapjes serveren jullie? en is het mogelijk om met een groep te komen?

 6. Kan een high beer ook rond 19.00 uur ‘s avonds? En is het dan eventueel mogelijk om andere gerechten van de kaart bij te bestellen als de geserveerde hapjes niet voldoende blijken voor een volledige maaltijd?

 7. Hallo, is het ook mogelijk een cadeaubon voor de High Beer te bestellen? Graag voor 2 personen. Geliefde zonder de prijs er op, het is immers een cadeautje 🙂

 8. Hallo,

  Ik zou graag voor donderdag 29 december om 14:00 een high beer willen reserveren voor 2 personen. Is dat nodig? Of kunnen wij gewoon langs komen

 9. Hoi “de Hemel”

  Kan ik op zaterdag a.s. een High Beer Arrangement reserveren voor 3 personen rond 16.00 u?
  Mvg, Harry.

 10. Hoi!

  Dit word een lastige, wij willen graag een high beer met een high tea erbij bestellen (3 voor bier, 3 voor thee). Alleen zijn er 4 van deze mensen vegetariër en 2 daarvan koemelkallergie.
  Zou dit een probleem zijn voor jullie?
  Groetjes

  1. Beste Roos, op dit moment huisgemaakte droge worst (bio), bierkaas van Brouwerij Jopen, Zacht gegaarde buikspek, Grapefruit, Noorse Zalm, en chocoladefudge

  1. De proeverij bestaat uit kleine proef glaasjes. De High beer uit halve glazen bier. Bij een high beer drink je dus aan volume drie biertjes. Bij de proeverij een.

 11. Hi Hemel,

  Hoe groot zijn de porties qua eten? We willen het namelijk binnenkort aan het einde van de dag doen , maar we zitten een beetje te kijken met de verhouding tot een avondmaal.

  Bedankt

  1. Bedankt voor je interesse, De high beer is geen vervanging voor de avondmaaltijd. Het zijn kleine hapjes die de smaak in het bier naar voren halen. Je kan er uiteraard snacks van de borrel kaart of bijvoorbeeld een hamburger van de bistro kaart bij bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *