12 bieren van eigen brouwerij op de tap

12 bieren van eigen brouwerij van de tap!

Wederom hebben we bij Brouwerscafé De Hemel het assortiment uitgebreid! Waar we in 2011 nog 6 eigen bieren van de tap hadden, is het aanbod in bieren inmiddels verdubbeld sinds die tijd. Vanaf nu tappen we in het Brouwerscafé 12 bieren van Stadsbrouwerij De Hemel van de tap! Met nu 4 seizoensbieren: Weizen 5%, Dubbel 6,5%, Scotch 8,5% en een speciale ambassadeurstap “vrienden van de Hemel”. De kracht van ambacht!

Ambassadeurstap “vrienden van De Hemel

Het 12e tappunt is een ambassadeurstap geworden voor “vrienden van de Hemel”. Af en toe komen hier bieren op van mensen die samen met de Hemel / Meesterbrouwer Henk bier hebben gebrouwen voor andere locaties of speciale gelegenheden. De kick off is vandaag gestart met een jubileumbier van N.S.V. Ovum Novum:
Als eerste op de Ambassadeurstap “Vrienden van de Hemel” Het Zilveren Hert. Fris, blond 7% met tonen van banaan en tarwe. Gebrouwen bij de Hemel ter ere van het 25 jarige bestaan van N.S cialis online cheap.V. Ovum Novum.

Weizen 5%

Weizen is een rond witbier, gebrouwen met alleen mout, hop en tarwe volgens Duitse traditie. Zoals alle bieren van De Hemel gebrouwen met een bovengist. Het Weizen bier heeft een mooie fruitige smaak die doet denken aan banaan en heeft weinig bitters doordat er minder hop gebruikt is tijdens het brouwproces. Ook dankt het Weizen zijn smaak gedeeltelijk aan de eigen Weizengiststam van de brouwerij. 

Dubbel 6,5%

Hemels dubbel is een donker bier, gebrouwen met een donker gebrande mout. Het bier is wat minder zoet dan de meeste dubbels op de markt en heeft zachte bitters. Eveneens gebrouwen met een bovengist.

Scotch 8,5%

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de Scotch geen whiskey maar een seizoensbier van de Hemel. Het bier is gebrouwen naar een Belgische traditie. Het heeft een prachtige karamelsmaak door het gebruik van karamelmout met een zachte afdronk. Met 8,5% een van de zwaardere jongens op de tap, met alleen ons Nieuw Ligt en Nieuw Ligt Grand Cru nog voor zich met respectievelijk 10 en 12 procent. Het bier is als eerste gebrouwen in 2015 als proefbrouwsel voor de Alliantie van Bier Tapperijen.

De Kracht van Ambacht!

De Kracht van Ambacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *