Onbederf’lijk Vers

Onbederflijk Vers

Onbederf’lijk Vers is een poëziefestival dat jaarlijks in de stad Nijmegen wordt gehouden. Gedurende enkele jaren is het festival eveneens in Den Bosch georganiseerd in samenwerking met de bieb aldaar. De opzet is in beide steden hetzelfde: in diverse horeca, zalen en cafés treden bekende dichters op, samen met nog onbekend “jong talent”. Onbederf’lijk Vers is het grootste gratis toegankelijke poëziefestival van Nederland. Het doel van het festival is volgens haarzelf een groot publiek te enthousiasmeren voor een brede variëteit aan Nederlandstalige poëzie en een podium bieden aan talentvolle nieuwkomers.

Bezoek hun website

Volgend jaar weer nieuwe toppers en talenten, ben jij er dan ook weer bij?

Wie staan er in de Hemel?

Indeling volgt volgend jaar.
Moet ik reserveren?

Dat is altijd slim om te doen en kan via ons contactformulier:

  Wat is de geschiedenis?

  Het festival werd in 2003 voor het eerst georganiseerd in Nijmegen. De eerste twee Nijmeegse edities van poëziefestival Onbederf’lijk Vers werden georganiseerd door een commissie van N.C.S.V. Diogenes. Deze commissie richtte in maart 2005 de stichting Onbederf’lijk Vers op. Op 12 oktober 2005 werd het Nijmeegse poëziefestival voor het eerst door deze zelfstandige stichting georganiseerd. Vier jaar na de eerste editie, in april 2007, werd het festival voor het eerst ook in ‘s-Hertogenbosch georganiseerd.

  Wist u dat?

  In april 2007 nam Simon Vinkenoog met zijn vrouw Edith Ringnalda de bescherming van Onbederf’lijk Vers op zich. Simon Vinkenoog was de man die de podiumpoëzie aan Nederland introduceerde door het fameuze ‘Poëzie in Carré’ te organiseren; de man die met de redactievoering van de vermaarde poëziebundel ‘Atonaal’ een pivotale rol speelde bij het lanceren van misschien de meest gerespecteerde en besproken stroming in de Nederlandse poëziegeschiedenis, namelijk ‘de Vijftigers’; Simon Vinkenoog was Nederlands grootste voorvechter van de poëzie. In de nacht van 11 op 12 juli overleed Simon Vinkenoog. Professor Anja de Feijter, voorzitter van het bestuur van Onbederf’lijk Vers schreef een eerbetoon aan de nestor van de Nederpoëzie.

  Wie is ?

   

   

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *