Restaurant Nijmegen

Lekker uit eten in het leukste restaurant van Nijmegen! Bij de Hemel kan je de hele avond verrassend tafelen. Gedurende de avond serveren wij verschillende kleine hapjes, een variatie tussen vlees, vis en vegetarisch. Wij gebruiken graag de ambachtelijke producten in ons restaurant die in het pand, de Commanderie van St. Jan, worden geproduceerd. Zo hebben wij regelmatig een seizoenssoep die bijvoorbeeld is gemaakt van biermosterd van Stadsbrouwerij de Hemel in Nijmegen en kunt u de bonbons van Chocobreak bestellen bij de koffie. Meer informatie en foto’s van ons diner kunt u hier vinden.

Wat is het menu in het restaurant?

Ons menu is uniek in Nijmegen! In het restaurant serveren wij een verrassingsmenu waarbij je wordt verrast met verschillende kleine hapjes. Wij beginnen met brood en een glaasje seizoenssoep vooraf. Vervolgens serveren wij verschillende malse stukjes vlees en gezonde visgerechtjes. Een gedeelte van het menu wordt geserveerd met spiezen. Boven onze speciale lavagrill worden de stukken vlees eerst op hoog vuur dichtgeschroeid en vervolgens langzaam gegaard voor de perfecte malsheid van het vlees. Deze manier van vlees bereiden (rodizio) is een speciale manier van grillen die is afgeleid van restaurants in Brazilië. Deze restaurants heten in Brazilië de Churrascaria!

Wat is een Churrascaria?

Een Churrascaria is een restaurant concept in Brazilië. In elke stad vind je deze restaurants. De Brazilianen gaan graag uit eten bij deze echte vleesrestaurants. Een variant op de Churrasco is de Churrasco Rodízio. Rodízio komt van rodar (draaien), de restaurants zijn zo genoemd omdat het vlees in de grill draait totdat het klaar is om geserveerd te worden. De obers lopen in het restaurant rond met spiezen. Met hun vlijmscherpe messen snijden de stukken vlees af aan tafel. De gast wordt hierbij gevraagd te assisteren met een tangetje om de stukken vlees aan te pakken. Zo proef je gedurende de avond verschillende soorten vlees. Ook worden er salades geserveerd, in Brazilië meestal in buffet vorm.

Hoe zit dat dan bij Restaurant de Hemel in Nijmegen?

Bij de Hemel serveren wij ook gegrilde soorten vlees, maar wij vinden het leuk om onze gasten ook lekkere soorten vis te laten proeven en om onze eigen ambachtelijke producten te serveren. Daardoor is ons restaurant een afgeleide van Churrascaria met een geheel eigen identiteit, afgestemd op onze fans in Nijmegen. De bijgerechten, salades en frietjes, worden in ons restaurant lekker aan tafel geserveerd zodat u niet hoeft op te staan tijdens uw lekkere avond uit eten. Ons vlees komt van leverancier LeBouille uit Valkenburg, welke kwaliteitsproducten op hoog niveau levert. Daarbij vertellen wij graag met passie over de ambacht uit ons pand en over de geschiedenis van onze geweldige sfeervolle locatie, de Commanderie van Sint Jan in Nijmegen.

Kunnen we ook met groepen terecht in het restaurant?

Ja dat kan. In Nijmegen zijn bedrijven, studenten, ziekenhuizen en overheidsinstanties gevestigd. Ieder jaar weer is het een uitdaging om een leuk personeelsuitje te organiseren. Ook is het vaak lastig om een locatie te vinden die uw groep goed kan plaatsen. Op onze locatie kunnen wij zowel individuen en kleine gezelschappen een leuke avond bieden, maar u kunt bij ons ook met een groep (in besloten ruimtes) dineren. Wij kunnen gezelschappen serveren tot 180 personen. Maak voor meer informatie een afspraak via ons contact formulier.

restaurant-nijmegen

2 thoughts on “Restaurant Nijmegen

  1. Hallo,
    Ik ben op zoek naar een locatie waar we gezamenlijk met ons team (besloten) kunnen eten ter ere van het pensioen van een van de collega’s. We zijn met een team bestaande uit 23 personen, ik verwacht dat er ongeveer 20 personen mee zullen gaan. Degene die met pensioen gaat zou graag een ruimte hebben die flexibel is, evt meerdere tafels, in ieder geval de mogelijkheid heeft dat we niet de hele avond in dezelfde opstelling aan tafel zitten. Zouden jullie hier iets in kunnen betekenen?
    Groet,
    Geertje Mulders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *