Winter bij de Hemel!

Het wordt koud. Dat betekent natuurlijk weer heerlijke nieuwe bieren en gerechten op de kaart! Een warm en bourgondisch avondje uit bij de Hemel, wat wil een mens nog meer.

Gloeiende Gabriël en Hopverdomme

Tijdens deze winterdagen denk je natuurlijk eerder aan een kop warme Gluhwein dan aan een lekker koud biertje. Laten wij daar nou de perfecte combinatie van gemaakt hebben! De Gloeiende Gabriël. Een heerlijk donker winterbier gebrouwen met de kruiden die voor Gluhwein gebruikt worden. Dit bier is oorspronkelijk bedacht als een bier dat ook warm gedronken zou kunnen worden. Wij bij de hemel drinken hem toch liever koud.
Ook terug van weggeweest, de Hopverdomme! Deze heerlijk fruitige IPA is een perfecte dorstlesser. De biersoort IPA wordt steeds populairder in Nederland, maar waar komt het eigenlijk vandaan? Onze ervaren barman Paul verteld het verhaal. ‘’IPA staat natuurlijk voor India Pale Ale. Het bier is ontstaan in de tijd dat India nog een kolonie van Engeland was. Tijdens de lange boottochten naar India namen de Engelsen graag hun eigen bier mee. Helaas bleef dit bier maar 2 a 3 weken goed, ze moesten dus met een oplossing komen. Zo kwam de Engelsman George Hodgson er achter dat hop als een soort conserveermiddel werkt. Dus samen met de aparte smaak die een hoge hoeveelheid hop met zich mee brengt bleef het ook nog eens veel langer goed.’’Gloeiende Gabriel Nijmeegs Bier

Nieuwe (winter)bistrokaart

Vegetariërs zijn bij de Hemel aan het goede adres. Onze chefkok Linda heeft met een geniaal Vega-Burger recept de keuze uitgebreid. Deze overheerlijke kikkererwten burger wordt geserveerd op een vers afgebakken Italiaanse bol met een bijpassende Tzaziki saus. En zoals het hoort natuurlijk ook een mandje dikke steakfrieten er bij.
Voor de vleesliefhebbers onder ons is er naast de welbekende Hemelse Hamburger nu ook de Helse variant op de kaart gezet. Deze Helse Hamburger wordt gemaakt van eerlijk Lakenvelder rundvlees uit het geuldal en wordt geserveerd met bacon, een lekkere spicy BBQ cocktailsaus en jalapeno pepers lbdalvc.
Bij de winter hoort natuurlijk ook een lekker stoofpotje. Wij maken een wildstoofpotje van hertenvlees, aardappeltjes en bospeentjes. Dit laten we de hele dag stoven met Nieuw Ligt. We hoeven er natuurlijk niet bij te zeggen welk bier hier het beste bij past!
Tot slot, goed nieuws voor de mensen die het gemist hebben. De Spinaziedip staat weer op de kaart! Deze heerlijke dip wordt gemaakt van natuurlijk spinazie, roomkaas, ui en knoflook en wordt geserveerd met focaccia en spicy nacho’s. Heerlijk als voorafje, of natuurlijk gewoon voor bij de borrel.
Komen jullie bij ons bourgondisch genieten van de winter? Graag tot snel bij restaurant de Hemel!spinaziedip-de-hemel

2 thoughts on “Winter bij de Hemel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *