Welkom bij de High beer

Leuk dat jullie een high beer gaan doen!

Onze brouwerij,

De geboorte van de brouwerij vond plaats in 1983 in Heumen. Hier opende Brouwerij de Raaf als eerste Nederlandse speciaalbier brouwerij haar deuren. Twee verhuizingen, een naamswijziging en 16 jaar later vestigde Brouwerij De Hemel zich in de Commanderie van St. Jan in Nijmegen. Dit 12e -eeuwse klooster is sindsdien onze productielocatie en ook de plek waar het bier al jaren het meest gedronken is. In Brouwerscafé De Hemel zijn de 12 kranen altijd gevuld met verschillende brouwsels van de Hemel. In de kelders van de Commanderie vindt de productie van het bier plaats.

Vanaf het begin heeft de nadruk altijd gelegen op het brouwen van speciale bieren. Bieren die afwijken van wat de grote brouwers zoal in de vakken leggen. Ook het lokale en onafhankelijke zijn belangrijke eigenschappen van De Hemel. Wij maken bieren voor Nijmegen en doen dat op de manier die wij willen.

Voordat we verder gaan met wat gaan we doen. Hebben jullie de nieuw light al uit de koelkast gehaald? Deze is namelijk het lekkerst op kamertemperatuur!

Wat gaan we doen?

Wij gaan zo 4 bieren proeven met een bijpassend hapje. Hiervoor hebben wij onze beste biertjes gekozen die wij zelf het lekkerst vinden. De biertjes lopen op van 5% tot 10% met allerlei verschillende smaken.

Wat heb je nodig?

  • Een telefoon met internet
  • Een glas om uit te drinken en gekoelde bieren
  • Iemand waarmee je de bieren deelt (of grote dorst hebben)
  • Een gezellige setting met borrelplank, kaarsjes en gedimd licht!
  • Een lekker bier voor en na de proeverij (warming up/cooling down)