Mariken

Nu een echt Nijmeegs biertje!

Wie was Mariken?

Mariken woont in de buurt van Nijmegen bij haar oom. Op een dag moet ze naar de markt in Nijmegen, waar ze bij haar tante zal blijven overnachten. Die had echter vlak voor Marikens aankomst ruzie gehad met een paar vrouwen en Mariken moet het ontgelden. Ze scheldt haar de huid vol en beschuldigt haar ervan een relatie met haar oom te hebben.

Aangedaan door alles wat er was gebeurt ging Mariken terug naar huis. Ze bidt om hulp van wie dan ook. Uiteindelijk krijgt ze hulp van de duivel in de vorm van Moenen. Moenen belooft Mariken beterschap en dat hij haar alle talen en de 7 vrije kunsten te leren. Samen reizen ze via den bosch naar Antwerpen. Eenmaal daar aangekomen leven de 2 een zondig leven na 7 jaar keren ze terug naar Nijmegen. Inmiddels heeft Mariken spijt van het leven dat ze heeft geleid waardoor Moenen er kwaad werd. Hij voert haar de lucht in en gooit haar van grote hoogte naar beneden, maar Mariken overleeft de val, doordat haar oom Gijsbrecht tussen de toeschouwers staat en voor haar bidt

 

Mariken – Blond, 6,5%

Mariken was een blond meisje dus hier hebben wij natuurlijk een blond biertje bij gemaakt. Het biertje word gekenmerkt door de mout, hop en kruiden die het een zomerse smaak geven. Het biertje wordt gebrouwen met een geheim kruid waarvan men zegt dat je er vrolijk van wordt.