Lente kriebels op het mooiste terras van Nijmegen

Lente Kriebels op het mooiste terras van Nijmegen

De vogels beginnen weer te fluiten, de gure oostenwind gaat weer bijna liggen, de dagen worden weer langer en zelfs de eerste zonnestralen hebben voorzichtig hun gezicht weer laten zien. De Winter heeft nu lang genoeg geduurd en het wordt weer tijd voor een spetterend zomerseizoen. Iets waar wij bij de Hemel enorm veel zin in hebben.

lente-bij-de-hemelTerras

Ons terras is weer opgestaan uit een diepe winterslaap. Onze helden hebben ervoor gezorgd dat u weer heerlijk kunt genieten van een verfrissend biertje op het mooiste terras van Nijmegen. De eerste gasten, welliswaar dik ingepakt in een jas, hebben stiekem al de eerste zonnenstralen meegepakt.

Gelegen midden in het centrum van Nijmegen, maar buiten de drukte van de winkelstraten, is de Commanderie van St. Jan een plek waar mensen in alle rust kunnen genieten van lekker eten en drinken. Niet zo’n gekke bestemming voor een monument dat ruim 800 jaar geleden al gebouwd is om reizende pelgrims een plaats te bieden om uit te rusten en op krachten te komen. In plaats van reizende pelgrims biedt het terras van de Hemel nu een rustplaats voor het druk winkelende publiek wat dringend behoefte heeft aan frisse versnapering of wat te eten. En dames geen zin in een chagrijnig achter je aan sjokkende man terwijl je aan het winkelen bent? Stuur hem dan naar ons. Wij bij de Hemel zorgen dan dat hij weer met een glimlach op zijn gezicht weer met u mee naar huis gaat.

Zittende onder de bomen, Hemels genietend van al het geroezemoes, voorbijvliegende obers, koud bier en frisse wijnen denk je al gauw dat je ergens anders bent dan in Nijmegen. Zoals onze gasten het al hebben gezegd is het bij ons op het terras genieten met een Frans sfeertje zelfs tot in de late uren.

Vive la Bière!!

mooiste-terras-nijmegen

Kriebelende lente bieren en huisgebrande heilige bonen

L.E.F:

Het eerste biertje uit de serie ‘De brouwers van De Hemel’ is L.E.F.

In deze serie stellen de brouwers zich door middel van hun eigen bier voor. Onze brouwmeester Henk was vorig jaar als eerste aan de beurt. Hij heeft ervoor gekozen om L.E.F. Te brouwen een bier dat we vorig jaar hebben uitgebracht voor zijn 25-jarig jubileum. Te lekker om het bij die ene keer te houden!

L.E.F. Is een stevige tripel met een prettige moutsmaak en frisse hoptonen. Zoals een goede tripel betaamt mooi in balans, ondanks het alcoholpercentage van 8,5% drinkt de L.E.F. makkelijk weg.

Vooral lekker zittend in de zon op het mooiste terras van Nijmegen.

Paasbier Rafael

Paasbier luidt al sinds 1984 elk jaar de lente in bij Brouwerij de Hemel (en daarvoor bij Brouwerij De Raaf). Omdat dit in maart toch wat optimistisch kan zijn is Rafael een bier dat de overgang markeert. Met 8,5% heeft Rafael genoeg alcohol om de winterse temperaturen te kunnen doorstaan, maar zeker ook fruitig genoeg om de lentekriebels aan te wakkeren. Zacht van smaak door een mengsel van verschillende gemoute granen, prettig gehopt maar niet overdreven.

Vanaf deze week verkrijgbaar van tap in Restaurant & Brouwerscafe de Hemel. Meer informatie over de brouwerij? Check http://www.brouwerijdehemel.nl/

Chemex

Ons laatste kriebelende lente product is de Chemex binnenkort verkrijgbaar bij Restaurant de Hemel in samenwerking met koffiebranderij Holy Beans gelegen op de eerste verdieping van de Commanderie van St. Jan.

De Chemex staat niet alleen in veel keukenkastjes, maar ook in het MoMa. Gelukkig is het niet alleen een esthetisch fraaie zetmethode, hij maakt – met wat liefde en aandacht – ook fantastische koffie!

Het geheim zit hem in de extra dikke filters, die veel oliën en vaste stoffen in de koffie vasthouden. Het resultaat is een hele cleane, lichte en fruitige koffie. De conische vorm van de Chemex zorgt voor een langere ‘contacttijd’ tussen koffie en water, wat leidt tot een betere extractie.

Al met al een van de beste manieren om je vrienden en familie thuis te imponeren met je koffieskills. Het grote voordeel is dat je namelijk in een keer een rondje kan geven!

Benieuwd naar hoe dit allemaal werkt? Bekijk dan deze video van onze koffiebrander Casper!