Het bokbier seizoen is begonnen!

Het bokbierseizoen is begonnen en wij zijn er klaar voor! Dit jaar heeft De Hemel 3 eigen bokbieren van tap met elk hun eigen karakter! bokbier-nijmegen

Moenen 6,5%

Het hele jaar te drinken bij de Hemel, maar vooral in de herfst een topper! Een rookbier, gebrouwen met gerookte mout, dus met een uitgesproken rokerig aroma, echt iets voor liefhebbers van een eigenzinnige biersmaak. (6,5 %)

Oerbok 7%

Bok zoals bokbier hoort te zijn! Oerbok! Gebrouwen met een donkere caramelmout, zacht van smaak, subtiele bitters en een lichtzoete afdronk.

Leidschendams Lurk 7%

Leidschendams Lurk: op recept gebrouwen door de Hemel voor Leidschendam. Rond, helder en zacht. 7% verraderlijk lekker! In het voorjaar hebben we al een <a href="http://bier.blog browse this site.nl/biernieuws/2010/11/20/nieuw-leidschendams-bier-lurk” target=”_blank”>Weizen gebrouwen voor Leidschendam met de naam “Lurk” & nu dus een Lurk “Bok” voor het bokseizoen!

Wat is bokbier?

Bokbier is bij De Hemel een seizoensbier (op de Moenen na, die is het gehele jaar verkrijgbaar). Oorspronkelijk zijn bokbieren ondergistend, maar bij de Hemel worden alle bieren (dus ook ons bokbier) met een hoge gist gebrouwen. Het bier wordt vanaf 1 oktober aangesloten op de tap en wordt verkocht zolang de voorraad strekt! Wees er dus snel bij want op=op! In de lente hebben we bij De Hemel ook vaak een Lentebok als seizoensbier, dit is een blonde variant van 7% en heeft een fruitige afdronk.

Bokbier is oorspronkelijk een Duitse biersoort. Tegenwoordig wordt bokbier ook gebrouwen in andere Europese landen waaronder Nederland, Noorwegen, Oostenrijk en Tsjechië. Het Nederlandse bokbier heeft zich vanaf de jaren 80 van de twintigste eeuw tot een afzonderlijke stijl ontwikkeld met zo z’n eigen tradities en als opvallendste kenmerk dat bokbieren zowel onder- als bovengistend kunnen zijn. Ook in België worden bokbieren in Nederlandse stijl gebrouwen, maar die zijn uitsluitend bestemd voor de Nederlandse markt. België zelf kent geen bokbiertraditie.

Welke bieren heeft De Hemel nog meer op de tap?

Kijk hier voor alle 12 de bieren die we op de tap hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *