Deze bedrijven vindt je in de De Commanderie van Sint Jan

De Commanderie van Sint Jan in Nijmegen is een historische locatie die doordrenkt is met eeuwenoude geschiedenis. Gelegen aan de Franseplaats, herbergt dit prachtige complex een scala aan bedrijven die de rijke erfenis van de locatie eren en tegelijkertijd een eigentijdse twist bieden aan de bezoekers. Laten we eens een kijkje nemen in enkele van de bedrijven die zich in de Commanderie van Sint Jan bevinden.

1. Brouwerij De Hemel

Voor liefhebbers van ambachtelijk bier is Brouwerij De Hemel een waar paradijs. Deze brouwerij, gevestigd in een deel van de Commanderie, heeft een indrukwekkend assortiment bieren, van klassieke Belgische stijlen tot unieke experimentele brouwsels. Je kunt hier genieten van een rondleiding om het brouwproces te ontdekken en vervolgens proeven van hun heerlijke bieren in de sfeervolle brouwerij.

 

2. Restaurant De Hemel

Naast de brouwerij bevindt zich Restaurant De Hemel, waar je kunt genieten van gastronomische gerechten in een historische ambiance. De chef-koks hier streven ernaar om lokale en seizoensgebonden ingrediënten te gebruiken om heerlijke gerechten te bereiden die perfect samengaan met de bieren van de brouwerij.

 

3. Foodbar De Pelgrim

Een ander culinair juweeltje in de Commanderie is Restaurant De Pelgrim. Dit restaurant biedt een uitgebreid menu met wereldse gerechten. Bij deze foodbar ga je op pelgrimstocht langs verschillende landen en culturen door de bijzondere samenstelling van gerechten en ingrediënten van over de hele wereld. Een echte belevenis voor de fijnproever.

4. Koffiebranderij Holy Beans

Voor diegenen die van koffie houden, is Koffiebranderij Holy Beans een niet te missen stop. Hier kun je genieten van vers gebrande koffie van hoge kwaliteit, en je kunt zelfs de geheimen van het brandproces ontdekken tijdens een koffieproeverij of workshop.
probat holy beans nijmegen

 

5. Chocobreak

Als je zoetekauw bent, mag je Chocobreak niet overslaan. Deze chocolatier biedt een verleidelijke selectie handgemaakte chocolaatjes en andere zoete lekkernijen. Je kunt er een demonstratie of workshop chocolade maken volgen. Dit is bijvoorbeeld leuk om cadeau te geven aan een dierbare.

 

6. Kookstudio Spijs

Voor degenen die hun culinaire vaardigheden willen verbeteren, is Kookstudio Spijs een geweldige plek. Hier kun je kookworkshops volgen en nieuwe technieken leren onder begeleiding van ervaren chefs. Het is een leuke en leerzame ervaring voor zowel beginners als ervaren koks.

 

 

De Commanderie van Sint Jan in Nijmegen is niet alleen een historische schat, maar ook een bruisend centrum van culinaire en ambachtelijke activiteit. Of je nu op zoek bent naar een smakelijke maaltijd, een heerlijk biertje, een perfecte kop koffie, of gewoon wat zoete verwennerijen, je zult hier zeker iets vinden om van te genieten. Het is een plek waar geschiedenis en hedendaagse genoegens samenkomen, waardoor het een must-visit bestemming is voor zowel inwoners als toeristen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *